Välj en sida

Igår kväll höll Sundbybergs konsult Janne Sandahl ett föredrag om stadens handelsbehov och omsättningsmöjligheter. Han presenterade exempel på hur handelns omsättning såg ut 2009 och idén om att gräva ner järnvägen. Idag är idén spikad och förslagen framtagna!

plan
Nytt stort torg och långt och brett parkstråk, förslaget bygger även på en kraftfull satsning på bostäder västerut längs Bällstaån och runt om Marabouparken.
Sundbyberg arrangerade en idétävling ”Ung C Sundbyberg” tidigare i år som en möjlighet för unga att framföra sin vision av stadsutvecklingen. ”Silicon Sumpan” vann med visionen om ett centrum för unga att utveckla nya idéer i en högteknologisk anda, minst sagt spännande. Läs mer här!
Vi får se om Silicon Sumpan får utrymme i den nya stadskärnan.

Nu är det dags att göra en ekonomisk utvärdering av planförslaget, säger Janne.

På bordet innanför entrén ser man ett långbord med det nya planförslaget framdukat. Av att döma från det jag ser så finns det stora ambitioner längs Sundbybergs torg, Löfströms Allé och båtklubbens nuvarande ytor. En del av foliemodellerna verkar ha rasat så man får nog ta placeringarna med en nypa salt.

Klicka på bilderna för förstoring

stadskarna3stadskarna1

Share This